Argghh ! Cekbolat nak menyorok dalam peti Ais..


Sabar ! Sabar ! Sabar !
amboihh.. semua macam tak sabar je kan.. tengok result cekbolat ?
ok foineee.. tak de lah Straight A.. tak banyak pongg..
bukan macam blogger Shazreena ( blog : kita suka menulis ) dapat 4A ! dapat salam pengetua baru.. wuwuwuwuw :'(
boleh peluk pengetua,tangkap gambar dengan result sambil buat PEACE dan say ChEESE ..

4hari aku tido tak cukup.. 
keja berjalan jer,keluar rumah tak lekat dah bontot ni atas katil..
tak online doplohpat jam !
sampai lah semalam hari result SPM..

awal-awal lagi lepas call akak tanpa kepala mintak semangat..
terus off handfhone.. bawak moto dengar lagu jer,HON keta ku buat tak dengar..
sampai sekolah,parking berjemaah sambil jalan beriringan..
bergelak ketawa dan sembang merapu..

akhirnya sampai jugak aku dekat sekolah..
masuk-masuk aku nampak baju putih ngan kain biru..
mane seluar kaler hijau ?
Oh lupa ! aku sekolah perempuan (-____-)

ku salam cium pipi kawankawan..
aksi cubit mencubit..
aksi mengerang semua ada..

ahhh cakap banyak ! nah result aku .. 

teka cepat ! A+ ke? A biase ke? A- ?

Jeng..jeng..jeng ! tak G E M P A K pon..
2A,4B,1C ..
arghhhh ! lari sambil tutup muka dengan penyapuu.. >_<
padah main-main duluuu..
agaggagaa.. watlek,watpace,watcool sudahh..

janji result aku tak cacat macam orang lain.. ade G,ade D,ade E..
erkk, result tak gempak.. bangga kemain aku nih -____-
cukup-cukup makan aje lah..
boleh further study,kire okay kan? * angguk paksa cepat! *
Alhamdulillah semua okay..

balik dari amek result,berjimba !
pergi sane,pergi sni..
last-last motor rosak..
kene tolak..
sakit pinggang !
nk pengsan..

balik rumah,mandi..
terus terlentang..
sekarang tengah menahan sakit belakang..
pffffttt~

nota-minta-kaki : incoming call off ! dua - dua henfon aku taruk bwah bantal..
orang first aku bagitahu babah,mama,akak teenager housemaid, abangku Woofer Storm dan Encik Speaker Sekolah.. 

Wewwit ! cekbolat dapat domain dari abang kesayang blogger cekbolat..
hadiah sempena result tak gempak.. WWW.CIKBOLAT.COM


59 comments:

  1. tahniah la cik bolat. ittew bese2 jek. :p

    ReplyDelete
  2. ehh,cekbolat ni baru abis spm ke?apsal aku xtahu ni??

    ReplyDelete
  3. congrats baby.ewah :p
    nanti belajar rajin rajin dpt kan dean list pulak.

    wa jelly ni dot dot com pulak

    ReplyDelete
  4. okla kan.


    gud gurl, gud gurl. lepas ni boleh online sampai bontot kembang,

    ReplyDelete
  5. tahniah dik,
    waa dapat domain tu,ni jeles bertakhta di hati ni,haih,haha

    ReplyDelete
  6. wah! congrats cik bolat! not bad!! serius

    ReplyDelete
  7. tahniah ye :) xpe2.. next time try harder

    ReplyDelete
  8. 7 subjek??sekolah aliran apa ada dandanan rambut?
    (=.='') untung la...congrat..

    ReplyDelete
  9. fuyoooo terbaiikkkk~ ;P

    -rienrose-

    ReplyDelete
  10. tahniah... hehe... ^_^

    same la kite... wan dulu pun 2A jugak...

    yg pnting kredit... hehe...

    ReplyDelete
  11. ok la tu.. semua credit kan.. ni kalau dpt smbung ni mesti polyteknik.. kalau U skang dah susah dah. sbb ramai budak terror2... tp usaha jgak la.. mohon dua2 k.. ada rezeki ada je..gudluck !

    ReplyDelete
  12. Wahh..dapat domain baru.takpe, janji takde G~ hehe :D

    ReplyDelete
  13. BI je dpt C+?
    hebat ler tu bolat syg....
    congrates taw.
    pasni jgn nak maen2 lagi tym stydy ok?

    ReplyDelete
  14. awak amik penjagaan muka dan dandanan rambut ...lepas ni leh la dandan ngn makeup saya ye..hii

    ReplyDelete
  15. tahniah lah... apepun nnti kalau nak smbung belaja yg minat k.. =)

    ReplyDelete
  16. Ok ah tu. Congratz orait! hee~ ;)

    Dapat domain? untunglaa. Hehe.

    ReplyDelete
  17. tahniah dpt result yg cemerlang..:)

    ReplyDelete
  18. ala okey la tu makcik oi.. takpe nnt kau try la apply mana2

    ReplyDelete
  19. wallaweh..ko mmg terer bab2 dandan ngn mekap kan?huhu
    tahniah2..hug b0lat ♥

    woot2,maju dh skrg..pkai domain!huhu tahniah skali lagik ♥

    ReplyDelete
  20. apa2 pun congrats ye...:D

    > wahh...da ada domain sendiri...hee~

    ReplyDelete
  21. SPM bru dik eheheh..ilek2 :)
    btw, congrate :)

    ReplyDelete
  22. eh, results adik same dgn results akak dulu.. oke la tu.. btw, tahniah.. :)

    ReplyDelete
  23. lattlatt!
    dah ada domain sendiri!
    ni yg jeles ni!
    akak pun nak domain sndiri gak.muehehe..
    :DDD

    lattlatt, sangat pandai sains dengan math!
    so proud of you!! :DDD

    congratulation again and again! :DD

    ReplyDelete
  24. tahniah cik bolat..hehehe..ada plak dandanan rambut ek sekarang?macam2

    ReplyDelete
  25. haha dia bgtaw jgk akhrnya :P tahniah bolat..wahh sains A u~ hehe untung la boleh ambek 7 subjek ja kita dulu 9 jenoh kampoiT__T tahniah lg skali..hehe

    ReplyDelete
  26. hehe. sape lagii nak bangge dgn result sndiri kalau tak dri sndiri doh.
    btw gud luck in future =)

    ReplyDelete
  27. tahniah ye cikbolat..dpt domain baru..bgus abg cikbolat tu..abg cik bolat tu tak nk buatkan utk dya jugak ke??hahah

    ReplyDelete
  28. Fuyoh! Okay lah tu sayam. At least tak ada yg cacat macam DEFG. Kan kan. Hihi. Tahniah dah dapat domain free :D

    ReplyDelete
  29. klu dah lame x jumpe kengkawan mesti ada adegan cubit cubit mengerang2 kn..hahaa...

    ReplyDelete
  30. tahniah bolat..sama la ca..2A gak.. zaman spm zaman kejatuhan ca sbb pindah skolah yg ramai budak yg tip top..

    ReplyDelete
  31. Laaa ibu baru spm rupenya. baru miza tahu . hihi . wahh tahniah ibu bub semua kreadit :D cume just bi je :')

    ReplyDelete
  32. Cik Bolat mesti buat lawak ni, ada ke subjek penjagaan muka dan dandanan rambut? Hihihi...

    ReplyDelete
  33. lorr baru lepas spm ke?
    igtkan dh lama abes

    apa2 pun tahniah ye!

    ReplyDelete
  34. salam bolat.alhamdulillah.ok dr xda kn :). eh dh tukar domain.xpasan pon..

    ReplyDelete
  35. Pergh pergh ~ Cikbolat.com tu . hihi .

    Btw , Tahniahh kak ! ;)

    ReplyDelete
  36. tahniah cik bolat.........ok la tu result...harap cik bolat dpt continue study kat IPTA...

    semoga berjaya cik bolat..

    ReplyDelete
  37. tahniah cikbolat~ oke dah tue janji pasni dpt smbg stdy kan :)

    ReplyDelete
  38. ok pe dear result tu..

    tahniah ada domain sndri..makin hebat!

    ReplyDelete
  39. cilaka kau cik bolat..apasal taruk nama reena dlm entry tu...=="..btw tahniah la dekat cik bolat...nak jumpa dekat sekolah tak tahu reena nak kata..cari merata tempat...tak jumpa2..sembunyi tang mana den x tau...btw sekali lg tahniah..janji lulus semua..=)

    ReplyDelete
  40. penjagaan muka & dandanan rambut tu subjek baru ke? zaman aku xde pun.

    ReplyDelete
  41. okeelahhtuh...bkan da end of the world pon kalau xdpt 50a1.hauhahah.btw tahniahhh ;)

    ReplyDelete
  42. Wow wow tahniah laa yerrr . :D

    ReplyDelete
  43. bestnya subjek...err abg mana kasi ni? woofer ke? wahhh tahniat cikbolat.com!

    ReplyDelete
  44. Eh-2.. result kam0o macam saia lha .. 2A .. Tapi saia amek terlalu banyak sampai banyak gred yg beratur dibelakang .. ehehe :)

    ReplyDelete
  45. tahniah dear...sorry sangat2 akak tak bagi semangat..akak kebetulan masa tu exam besar...tahniah lagi sekali..=) tahniah jugak dapat domain tu..=).. best lah result adik gempaklahtu..akk punya lbh satu je..huhu...sama result macam akk...=)->kak nasha

    ReplyDelete
  46. ala dik...ni baru spm..pjalanan idop adik jauh agy..xkisah la result cukup2 mkn..janji dapat further study lagi...so, nnt nk smbung amek kos ape tu, pk msk2 tau..all da best ^^

    btw, sis da follow awk :D
    happy blogging~

    ReplyDelete
  47. amboih kemain dapat domain..congrats kak! haha

    ReplyDelete
  48. fuyyoo!! sains + penjagaan muka & dandanan dapat A arrr.. terer aa sains. ajar era bley. hehe. takpe dah tu kak. nanti boleh lah mintak kat mana2 u ke?. hehe :D

    ReplyDelete
  49. nampak sgt sy taktau ye subjek spm skang ni ada macam2. penjagaan muka? wow! terer la tu cikbolat. satu je C. ok, sy kaut A sampai D dulu. relax je. hehe.

    CONGRATULATIONS :))

    ReplyDelete
  50. PENDIDIKAN ISLAM B ????? YA Allah.. haha... :P

    ReplyDelete
  51. takpela.ok dah tu.all the best untuk yang mendatang lak ye.hehehe...

    ReplyDelete
  52. tahniah dear..

    ptt akk tgk da ada domain sendiri..

    xaci laa abg achie bg emy je..wuu..hee

    :)

    smbg blaja tau!

    ReplyDelete
  53. baru 18 ke? wkwkwk. igtkan dah 20an. opsssss =p kite taon nih spm, wish me luck kay cikbolat syg? hee

    ReplyDelete
  54. waaa..tahniah cik bolat.. ;)
    hebat2..sains A & math B ... ^__^

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D