Bila Suami Sebagai ...


Programmer sebagai suami...
Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer"
 anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari.
 Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan
si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

Isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon 

nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan

 dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya

 tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "


Masalah betoi.. =="

Nota-minta-kaki : to GBS.. aku dah cuci tangan.. tak kacau korang.. kalau jadi ape2..aku takde kaitan.. cukuplah dengan mulut memfitnah cilaka korang.. noktah sampai situ.. 

46 comments:

  1. ini jenis2 laki mintak kaki dgn bini ..hahahhaa ...buat lawak plak ..

    ReplyDelete
  2. kalau laki aku camni, aku campakk kat lombong je. haha.

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. otak pun boleh masak ni..

    ReplyDelete
  4. Saya pun suami juga. Istri saya bukan unknown virus tapi dialah permasisuriku...

    ReplyDelete
  5. hahaha...stresssnye wife die...hehe

    ReplyDelete
  6. hahaha..memang tak best dapat suami programmer.haha

    ReplyDelete
  7. err..hehehe..=_=" tak kahwin pun tak pe mcm nie..bosan..hahaha..->kak nasha
    p/s:sabar ye dik...=)

    ReplyDelete
  8. cehhh..kalo akk, da lme tdo lua laki cmni..

    ReplyDelete
  9. hmm bolat..bolat.abg takleh nak buat ape.kuatkan hati ye dik.papepun best of luck :)

    P/s : rasa baru semalam pujuk Bolat masuk GBS :(

    ReplyDelete
  10. hanya sekadar "unknown virus"... haha... kejammmmmmmm

    ReplyDelete
  11. as a programmer,i find this funny!hahaha XD

    ReplyDelete
  12. unknown virus..??? hahahah

    ReplyDelete
  13. eh kalau dapat laki mcm nie xtaulah..hr2 nak pengsan dari layan kerenah die.hahaha

    ReplyDelete
  14. mmg kesian la..kui3, ohya, GBS tu apa?

    ReplyDelete
  15. erk, rasa cam cakap ngan komputer lak .. haha. ade ke patut cakap isteri dia tu 'unknown virus'! tak patut betul =='

    p/s: erk, sabar kak. walaupon apa2 terjadi, ingat era ade kat belakang akak, yang selalu menyokong akak :)

    ReplyDelete
  16. reply entry 'Menghadapi kerenah orang tua' :

    tapi, kak perbuatan dia, menakotkan. rasa tak selesa. eee.. ==. kalo akak, akak rasa camne?

    ReplyDelete
  17. ehh.
    wa suka lahh kalau dapat hasben cm ginii.
    sweett jeh ayat :D

    ReplyDelete
  18. haha..dya pun sama..tak kawin pun tak pe.. baik dya ckp dgn lappy dia..haha

    ReplyDelete
  19. hahahha..kalau macam nie..kompom ada kes baling periuk kuali bagai nie..kah3x

    ReplyDelete
  20. tu kawen dgn manusia ke robot? hahaha


    laaa..cuci tangan je
    mulut? siku? kaki?

    ReplyDelete
  21. isyh...mcm2x..lah...hehee..

    ReplyDelete
  22. Muahahaha :D Kasi kaki je laki macam ni. Hilang dah syurga bawah tapak kaki suami :P

    ReplyDelete
  23. cam haremmmm laki die.
    aku pelngking jgk nnt kalo dpt spesies lagu nih!

    ReplyDelete
  24. gua harap.
    gua dapat bagi penampo satu pam dua kepada lelaki jenis begini.
    gua haraplah.

    ReplyDelete
  25. hahaha..cancel plan nk cari pakwe programmer! unknown virus yg x menahan tuhh..

    ReplyDelete
  26. cian si isteri..dik,napa ni?lain macam je nota kaki tu??

    #jgn marah2 ye..cool selalu..

    ReplyDelete
  27. kesian betul bini dia..cik bolat punya nota kaki tu lain macam sja

    ReplyDelete
  28. kah kah kah sian.. stress kalau gitu la.

    * kalau tak salah its ok..satu hari nanti kebenaran pasti tiba :) chill bolat comey.

    ReplyDelete
  29. hahahaha...so,jangan la kawen programmer.tapi kesian lak kat programmer nanti membujang sampai ke tua.

    ReplyDelete
  30. bukan semua progamer mcm nie...korang dah jatukan progamer thu tak?kalau progamer semua lari tak wujut la computer

    ( sorry kalau terkasar bahasa )

    anthrax
    KenaNetwork[dot]Com

    ReplyDelete
  31. @hafizudin

    kau sirus kew nak penampar?
    pikir sblom ckp!
    kalau semua programer lari kau nak gune apew? silap2 OS pon tak de!

    anthrax
    KenaNetwork[dot]Com

    ReplyDelete
  32. gila dpt suami mcm ni...hihihi..blh koma..lalala..hikhik

    ReplyDelete
  33. gila xphm bahsa2 programmer ni..boleh pitam 450juta taon..hahah

    ReplyDelete
  34. Kalau hacker plak camner?
    mihmihmihmih
    xD

    ReplyDelete
  35. hehe , bolatt , apa kata kalau kau buat suami kerja doktor plak .. hehe , aku rasa macam best gtu .. hehehe ..

    ReplyDelete
  36. nasib future hasben den mamat landskap...

    subur je rumahtangga nanti...heeee

    ReplyDelete
  37. baik cakap dengan pokok... hahaha

    ReplyDelete
  38. Kah kah kahhh..

    gelak guling² baca entry kat atas ni.


    uihss.. agaknyer camna la kalau si siteri dan si suami tu dua-dua pogrammer?



    *maw bahasa kod jer depa nak berinteraksi hahaa

    ReplyDelete
  39. seksa la laki mcm ni..haha sume bhse komputer..


    err,ak xtau nk prcaye sape so i take natural..huhu kite kan kembar.kui3

    ReplyDelete
  40. sengal...malang seyh dpt laki cenggitu

    ReplyDelete
  41. tak sanggup...heee

    tp btol ke ada org gtu???

    ReplyDelete
  42. Ok lettew.. huhu.. At least laki dia jawab gak soalan dia tanya.. kuang3... kira up lagi la dari kawen ngan pokok..

    ReplyDelete
  43. hahahaa susah lah mcm ni.. kesian bini die! adoilaaa

    ReplyDelete
  44. wakakakakakak. macam harom eh. hihik

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D