Eeee ! die ke? die ke?

"Ala... Dah basah la ! " aku mengeluh sambil mengelap air hujan yang meleleh di pipi tembamku..

ya.. hujan sangat lebat, menyambut kedatangan "si dia" mungkin.
tak perlu tunggu bulan 5.. hari ni dan esok dah datang..

" hang balik la, esok je la jumpa.. basah lencun dah ni " ujar hanani yang prihatin terhadapku..

" alang-alang aku dekat sini, biar la aku pergi jemput dia.. lagipun dia datang sini untuk aku" jelas cekbolat..

hanani mengangguk.. faham isi hati kawan baiknya..

*****

Sebaik tiba di Stesen Bas Shahab Perdana, aku mengeluarkan henfon torchlight aku..
jari jemari comelku menari di atas keypad.. aku menghantar mesej pada " si dia "

" sayang, aku dah sampai.. kau kat mana ? " - SEND to He's Mine

" aku pun.. kejap " "si dia" membalas.. kelihatan sebuah bas merah berhenti.. aku terlihat sepasang mata memerhatiku..

" nerd la die ni, pakai spek.. ekekeke" bisikku sendirian.. "si dia" melangkah cepat mendapat ku..

*******

"Hye Cikbolat" - si dia..

aku tergamam !
tak percaya !
dah ada depan mata !
nk pengsan !
or buat-buat pengsan !??

aku basah-basah terus jumpa dia..
tak sempat nak betulkan tudung.. senget-senget !
tak sempat tempek bedak..
tak sempat tonyoh lipstik..
tak sempat ! tak sempat !


" Hye Speaker Sekolah " aku membalas terus tutup muka dengan majalah yg aku beli di kedai Popular tadi..

jeng-jeng-jeng..
dalam tudung senget-senget..
dalam basah-basah..
dalam bising-bising..
dalam mekup cair-bair..
dalam beg plstik kiri kanan..

SpeakerSekolah dh ada depan mata !
awmaigawddddd..

kehkehkeh..

sembang tak lama..
duduk jauh-jauh..
die depan aku belakang..
tak romantik langsong..
Speaker Sekolah nak check-in hotel..
aku kene balik dah..
time tuh dah pukul 6.30ptg..

" wei, aku balik dulu nah.." ujar cekbolat sambil tersenyum malu..

wakakaak.. gile ! aku ase nak nyorok lam peti ais ! takpun tong isi botol air kedai sebelah.. maluuuu !
SpeakerSekolah tersenyum sambil memerhati aku melangkah ke dalam bas.. sweet ! sweet ! agagaga..

esok aku cita lain ! eeee.. malu aku taip entry nih..
tapi ni kan blog personal..
blog aku..
suka hati cekbolat lah.. boooooo..
wakakaka.. mulut lancang mai dah..
cilake..

nota-minta-kaki : esok kalau nampak "kami" ,jangan tegur ! bukan malu,tapi korang kacau line.. kbai

37 comments:

  1. haha..malu-malu kucing plak cik bolat ni..tutup muka dgn majalah..esk nak kacau cik bolat date lah..haha

    ReplyDelete
  2. fewittt fewittt sweet tuuuu :> hihihi

    ReplyDelete
  3. ehem ehem. esok pegi dating ye.haha.nak dtg kacau la :p

    ReplyDelete
  4. tudiaaa..apa nama sebenar speakersekolah ahh??hensem tak?hensem tak?

    ReplyDelete
  5. huyoo,esok pagi sebelum subuh aku gerak gi sana,haha,standby jadi paparazzi :D

    ReplyDelete
  6. hee..fuyooo....cer citer lagi...haha~

    ReplyDelete
  7. wow.... sweet sweet malu gitu... hehe...
    sabo je la...
    esok jgn lupe update... ^_^
    hahaha...
    <--dengan muke kejam

    ReplyDelete
  8. phewwiiittt~ bagi ape kat speaker sekolah tue? haha :)

    ReplyDelete
  9. gyahaha!esok kalau aku nampak ko..aku buat2 sawan babi..pastu kaco ko..haha

    ReplyDelete
  10. alalala sweet laa :p cepatla sambung ta sabaq ta sabaq..hahah

    ReplyDelete
  11. gedikk lah kau bolat..; rase nak sepak2 jek. ahahahaha

    ReplyDelete
  12. eleh...malu tapi mau.heh heh :P

    ReplyDelete
  13. amboiiiiiiiii cik bolat...hehe...
    sanggup basah kerana 'si dia'.... gi dating ye dia...cite la lagi nnti pe jadi...hehhehheh..

    ReplyDelete
  14. Hahaaha.aku pikir ko jumpa drogba td.eceh.malu tapir pulak ko.haha

    ReplyDelete
  15. waaaaaaa...cikbolat dot com...wewitt... ^_^

    ReplyDelete
  16. waaa...da jumpa face to face... teringat masa ca jumpa bf ca dulu..hihi

    ReplyDelete
  17. amboi2 bolatt , kau , hehe ,

    untunglah , wakaka ,

    ReplyDelete
  18. malu malu kucing plak..mcm x percaya cik bolat malu..sweet betul korang berdua ni...

    ReplyDelete
  19. Feewiitttt!!! suwittt nyerrr Boolattt. Hehe. Malu-malu plak. Untunglaa~ hik3.
    x)

    ReplyDelete
  20. weh,kisah cinta hg ke ni?
    hahaha tuii.haha.

    ReplyDelete
  21. Malu2 kucing tak pa, jangan malu2 rimau, lagi malu lagi mau!!

    ReplyDelete
  22. amboi2,dekbolat.bukan main lagi.phewwitt

    ReplyDelete
  23. oh pi dating ek?x ajak babah ka?hehe

    ReplyDelete
  24. Haha dating je keje kau kan kan kan!

    ReplyDelete
  25. ecececehhhhh dah jatuh hati kat speaker sekolah rupenyee . shoooo sweet ........

    ReplyDelete
  26. kehkeh..nakalnya kamu..tak minta izin akak ek?!! bgtahu mak!! huhu..kidding...sweetnya korg macam dalam novel..tak sabar nak tunggu part 2..come on bolat..pakai lawa2 tau..hihi..=))->kak nasha

    ReplyDelete
  27. Ewah.... Ewah.... Kalah cite hindustan ye bolat?
    Tifa.

    ReplyDelete
  28. wahhh dating!heee

    amboii jauhnyaaa dia dtg untuk emy..ngee

    nt cte ea..alaalala akk fhm psaan emy y malu gilos tu..heeee

    ReplyDelete
  29. cekbolat jumpa pakwe ke?

    ReplyDelete
  30. waaaaaaaaaa.....pkwe dtg rupanya...hehehe ^_^....sweetnya :)

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D