Kisah Tabungku dulu dan sekarang..


Tabung ? ya tabung ! semua orang ada kan ? tabung kahwin.. eh? ( tetibe )

Dua,tiga,empat menjak ni aku sengkek ! demmmm *kembang hidung* arghhh tensen..purse comel aku ni menendang-nendang bontot ku ketika diletak di poket belakang seluar..yela duit takde kempis meronta kesakitan dihimpit tulang punggung.. kalau ade duit tebal lah sikit kan nak duduk pun rase selesa..(abaikan intro ini)

memandangkan aku penganggur comel dirumah.. kerja aku makan ,tido , online , dan buat kerja rumah yang lain sepertimana yang harus dibuat oleh anak dara.. weiii , duit tak mashukkkk.. 
mintak kat babah,babah suruh minta kat mama..mintak kat mama,mama suruh mintak kat babah.. (-_-)bile nak habis drama tuh kalau macam ni !

dengan lafaz janji.. seminggu sepoloh hengget sahaja.. (-___-) topup? number tepon ade dua celcom 5hengget,maxis paling kurang 3hengget..nak makan es kacang lagi, minyak moto lagi.. tunggang terblik tak cukuppp ! nak beli coki-coki pun kene 'tong-tong' aiyakkkkk * sigh *

Merah Itu Berani ( iklan lipstik maybeline )
dulu bagi cekbolat cuti hujung tahun adalah sangat TRAGIS plus BEST..
kau tahu kenapa Tragis ? sebab aku kene korek tabung dan tonggeng bwah katil cari syiling..
pastu pergi kedai buat muke kering takmalu susun syiling dekat kaunter.. arghhh malu !
*tutup muka dengan penyapu* biase la budak-budak sekolah kapel kan..
p/s: adik-adik jangan ikut perangai akak mu yang teruk nih ( bersiul )

Sekarang dah majuu.. mesej kat fesbuk jer,msej kat skype ke, ym jer, twitter pon boleh..
jimat kredit.. kalau dulu selang dua hari topup pastu kalau call tak ley lelama ..kalau rindu sangat buat supersaver satu jam tengah malam.. eh? tu duluuuu ! skarang henpon kadang-kadang lupa taruk mana.. sedar-sedar vibrate bawah bontot (==")

Shyy ! itu duluuu.. ( iklan lagi )

bak kata Zack Zuhairy.. bukankah itu satu kemajuan ?
duluu dan sekarang.. apapun bersyukurlahh..

"ya cekbolat ! bersyukur lah seminggu sepoloh hengget.. dari tak dpat langsung menangis guling-guling sampai rosak bulu kaki.. "

nota - minta-kaki : tapi memang sadis gila bila kene tonggeng ke bawah katil kutip duit syiling,bila dikenang rase nak bergugur je airmata , ketiak pun basah basah masam.. tabung aku sekarang sekejap gemuk,sekejap kering.. bile nak maintain pun taktahu la.. sian aku.. tabung kahwin ? errr.. 

iklan aku lipstik maybeline baru cop merah auuu,ya iklan lipstik mestilah ade mulut.. iklan kotex hanya kite-kite je yang tahu.. eh? hikhikhik

51 comments:

  1. ok lah tu seminggu rm10..akk dulu, dok umh tak dpt duit.. tu yg kje tu..

    ReplyDelete
  2. hahaha ad gak iklan mybeline kat sini ek..wahahaha...

    ReplyDelete
  3. apa guna menabung klu selalu dikorek cik bolat......

    ok la tu 10 seminggu kn...topup 2 minggu skali sudah..

    ReplyDelete
  4. wuu..cekci ar bibir dier..hikhik..

    supersaver?da lame xdgor,huhu..

    ReplyDelete
  5. ahhaha..xabes2 ngn iklan kotex die :)

    ReplyDelete
  6. sat sat,, zack zukhairi penulis blog terkenal itukah?? ohh,, bukan ea??

    ReplyDelete
  7. ok laa drp aku.. aku satu sen pon xde.. ayoii ~

    ReplyDelete
  8. ada byk tabung tp x pernah penuhh..haha..

    yaa..sy jgk pengutip syiling kedua tegar di rumah *pertama tegar adik sy*..pantang ada syiling smua sy kebas..haha..

    ReplyDelete
  9. skrg kan dah canggih tak pyh bzr kredit nak msg2 kan..tue yg sedar2 ade vibrate bwh montot~ muahaha :)

    ReplyDelete
  10. duit ptptn kan ade..wahaha

    ReplyDelete
  11. sengal semacam jek entry nih. hahahaa...

    kite tkde dah tabung. tabung ayam kite dulu kite dah pecah. ahaha

    ReplyDelete
  12. hahaha....untung la blh rm10 sminggu ha ^_^


    #sengal cikbolat :P

    ReplyDelete
  13. haa..ok la tu dpt jugak RM10 bila kat rumah...den dulu kalau cuti..cuti la duit...haha..

    ReplyDelete
  14. tabung pun dah lupa letak kat mana..lagi sengkek, nak simpan duit pun tak ada.hahahaha

    ReplyDelete
  15. Gua pun sedey jgak bila gua terpaksa pecahkan tabung tapir gua. Bukan tabung kepada tapir gua tapi tabung berbentuk tapir. Eh, kenapa gua sexplain sume nih? aaah, mencik ahhh. K lah, babai~

    ReplyDelete
  16. ok larr jugak ada elaun...rietta dlu wt part time....ekekeke....zaman bajar mmg zaman yg sengkek....tp pndai pndai la wt part time supayo bleh kayo (kononnye la)....hehehe....

    Pss....chantek gaks kaler merah bbir....

    ReplyDelete
  17. Tabung siling paklan ada RM400 lbh. Dah buleh buat duit nikah

    ReplyDelete
  18. chemay dulu time sekolah.
    abah kasi rm15 semnggu.
    tapi adik sekarang.
    bukan mainn.
    rmm25 seminggu sebab rm5sehari.
    phuihhhhh

    ReplyDelete
  19. tulah kecik kecik sebuk nak bercinta
    kang dah habes duit beli topup
    takleh nak beli eskrim magnolia ke

    kahkahkahkah

    ReplyDelete
  20. Cuba korek2 belakang rumah, mana tau ada harta karun??

    ReplyDelete
  21. seminggu rm10? xleh hidup... kih9

    ReplyDelete
  22. kecik2 tak dak tabung...masuk u ada tabung 1 sem, pastu pecah beli tudung..haha

    ReplyDelete
  23. geng la kite gamaknye..duit gh ta de...huk3..sehari mkn rm2 je..cmpur bekfes+lunch+dinner..sadis

    ReplyDelete
  24. tak pe la cek bolat... hehee... dah study balik nanti, duit banyak.. Hoho. dapat la spend banyak sikit. hihi.

    ReplyDelete
  25. gua skg mak abah dah tak bagi duit dah. :(

    ReplyDelete
  26. bdk2 skola klu couple cmtu la.call kjp2 je,x leh gayut lama2. :) tp ok la skrg tenet sepah2.cc pun byk.time abg dlu topup rm2 tuk diri sdri,awek rm2.hahah..(time maxis ada rm2 dlu)

    skrg ni,ckp smpai subuh esok pun xde sape bole larang lg.da kje kn..:)

    ReplyDelete
  27. Shag pom dulu macam tu jugak. Korek tabung. Bukan nak top up tapi nak p melepak :D

    Skrg tabung memang tak kan korek dah. Tu azam dari tahun lepas. Sebab konon dari duit tabung tu, nak bayar balik duit MARA >.<

    ReplyDelete
  28. hohoho...kesiannya kena korek tabung.abang dulu masa skolah hp pon takde.lagi sedih.bercinta gayut kat public je.takpon reverse charge.aiyoo

    ReplyDelete
  29. eyh, ada bulu kaki? haha sengal!

    ReplyDelete
  30. aku dulu salau gak try mnabung.. tapi in the end aku korek gak hahahaha

    ReplyDelete
  31. usaha cikbolat demi duit. hehe.

    biasalah kalau dok tanam anggur kat rumah xonfirm duit takde. hihi.

    ReplyDelete
  32. hoii bulatt...merahnya bibiorr kaww..haha

    ReplyDelete
  33. haha..menonggeng korek duit syiling, dompet menendang2 bontot..huish3.. sangat sadis mendengarnya. Mulut itu teruja aii melihatnya..auwwww

    ReplyDelete
  34. Fyqa dari kecik smp ke beso takda tabung taw, sedihh , hahah.

    Eh ehh yg last tuu suka ohh maybeline, hewhew :)

    ReplyDelete
  35. dya tag dik bolat

    http://yayabunga.blogspot.com/2012/03/segmen-saya-join-pasti-dapat-doodle.html

    ReplyDelete
  36. merahnya bibir mu.?

    Aku ada tabung, tapi duit takdalah.

    ReplyDelete
  37. seminggu 10ringgit cukup tuk belanja sm kepsi..hehe

    ReplyDelete
  38. err oke la rm10 smggu tp lau sy still ta ckup kot -.-

    ReplyDelete
  39. saya suka menabung!kalau rajin menabung, sampai beratus2 duit syiling boleh kumpul tau! Sampaikan sayang nak pecahkan tabung:))

    ReplyDelete
  40. kehkehkeh...adoi adik nie..jimat tau duit mu..huhu..wah! lipstik merah tu...p/s: nak pinjam boleh? --> kak nasha

    ReplyDelete
  41. haha,nasiblah penggangur
    cer mintak kerja mna-2 baru masyuk$$$

    ReplyDelete
  42. tabung kita dari form3 xpenuh2..apa jadahnya xtaw laa..hahahah

    ReplyDelete
  43. hee..jimat!;p

    dl akk cuti xdpt duit pon..wuuu

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D