April dah,Mei cepatlah !


takde ?
arghhhh maluuu ! tutup muka cepat..

katakan taknak pada rokok!

uhmm.. awak..awak..
abang tiri saye cakap saya tak matang lagi nak pergi jauh-jauh..
baju sekolah selama 11 tahun pun mama ironkan..
apatah lagi nak duduk asrama jauh dari mama..
Hukk :'(
cilake betul la mulut die kan.. awak
nasib sempat saye sula hidung die dengan chopstik.. 
padan muka dia..

awakk.. awakk..
saye akan menyambung pelajaran saya di negeri yang dulunya terkenal dgn adat perpatih..
dulu la.. sekarang saya taktahu..
insyaAllah kalau tiada aral mungkin bulan mei ini saya akan melangkah ke kolej itu..

awakk ! sekarang dah bulan April !

iklan yg ada kena mengena .. kot ? ntahh -_-

hurm :'(

memang saya ganas.. 
memang saya cekap dalam banyak hal..
tapi ..
saya tak sempurna..
baju sekolah pon mama ironkan..
eee malunye saya..
hilang sudah kemachoan cekbolat..

dalam hati saya,
saya nak pergi belajar jauh-jauh..
saya nk duduk tempat lain jugak..
nak rasa pengalaman baru..

tapi..
saya takut..
sape nak temankan saya bangun tengah malam nak terkencing ?
sape nak ceramahkan saya bila saya lupa masak nasi ?
sape nak ceramahkan saya bila saya tertampar adik?

mama.. i lechiuu :')
doakan saya berani tempuhi semua ini..

fuhh--fuhhh.. pergi la kau jembalang !

wakkaka,, geli la ayat aku.. 
luahan hati part dua nih macam cilakak..

haaa.. kat mana cekbolat korang akan pergi ni wei ? 
mana ? mana ? usha sikettt :)


nerhh.. satu-satunya cara aku mengelat dari masuk form six :)
tapi ! tapi ! tapi !
cekbolat tak akan jadi ckgu tadika lah.. dah habes diploma aku further mende lain..
kan kerjasama dengan UPSI , UiTM?
macam senang je jalannya ? yeke? yeke ?

pepandai la aku nanti.. aku jadi cikgu tadika? wakakakak.. tuihhh..
mati katak budak-budak tu karang..

aku nak jadi cikgu vokasional macam kos aku ambek mase form4-5
Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut..
tenaga pengajar kurang tersangat. kesian cikgu aku takley bersalin selalu..
takde cikgu ganti.. :)

boleh ke? ahh,, ape-ape jela.. asalkan bergantung akan usaha aku sekarang..

nota-minta-kaki : eh ! eh ! banyaknye gambar aku.. arghhh iklan tuh..

41 comments:

  1. boleh .. ko pergi lar jauh3 , hehe , aku x kisah ar , ngeh3 , :P

    eh . ko dapat tawaran kat n.9 ek .? apa2 pun wish gud luck ar weyy ..

    ReplyDelete
  2. so long cekbolat..buhbye..aku lagi cepat masuk..minggu ni...grrrrr!!!bye bye..:D

    ReplyDelete
  3. selamat kembali belajar. :)) smoga akan berjaya jd cikgu vokasional tu.

    p/s: nape tak buka salon je? hehe.

    ReplyDelete
  4. yea...cekbolat nak jadi cikgu la....tahniah cikbolat ea...t kalo dah jadi cikgu,,jangan nakal2..hehe

    ReplyDelete
  5. nanti mesti ada kawan yg teman cikbolat nk terkencing bila wktu mlm...hihi..
    baguslah jadi cikgu..nanti anak murid semua ikut cikbolat ceria je..hihi

    ReplyDelete
  6. good luck ya.. belajat molek2.. :)

    ReplyDelete
  7. huahahhahaha.slmt lahh ko blajo dok celahhhh kampunggg.huahhaa

    ReplyDelete
  8. ada jek yg rindu cik bolat...hehe...

    bagusla cik bolat dapat sambung belajar.....belajar rajin2 ok... semakin byk tempat baru kita pergi,,semakin byk pengalaman cik bolat...semakin ramai org cik bolat jumpa dan kenal,,semakin byk perangai manusia yg cik bolat akan paham..

    ReplyDelete
  9. ala kau boleh punya,sana ada kawan boleh teman kau pi toilet,teeehee.

    belajar elok2.:)

    ReplyDelete
  10. Jauh2 dr rumah pun takut? Saya pula masa sebaya cik bolat dulu sentiasa cari jln utk pergi jauh2 drpd rumah: minta belajar di IPT yg paling jauh dr rumah dan bila kerja pula minta kerja yg paling jauh dr rumah...suka berdikari...

    ReplyDelete
  11. sebabkn kejar mei la minyak sehinggit tertinggal..hgahahahhaa

    ReplyDelete
  12. kehkeh..nak gi jauh tp kat selatan je..adik gilah sbah..hahaha..takpe..inilah masanya berdikari tahu... good luck ye dik..
    ->kak nasha

    ReplyDelete
  13. Me too ! Eyh cik bolat boleh kolej uniti ke ? upsi nie ?

    ReplyDelete
  14. Sungguh mulia.. nak ganti cikgu bersalin.. silap2 ko yang bersalin

    ReplyDelete
  15. go cikbolat go!! jumpa kat sana eih.. ops, i bukan org nogori la.. =)

    ReplyDelete
  16. eh,nogoghi area mana ni???meh sini datang lawat abang kat nilai.hehehe

    ReplyDelete
  17. wah..aku doakan yg terbaik utk ko cayang...ape pon ko buat,moga Allah permudahkan segala yg baik.amin ^^

    ReplyDelete
  18. go cik bolat. hehe. masa ni la nak belajar berdikari kan. hehe. semoga berjaya. :)

    ReplyDelete
  19. Waaa,bestnya nk msuk study dh..gudluck tau..rajin2 blajar..hihi..:)

    ReplyDelete
  20. ahaha ta buleh blah part yg ckgu xleh bsalin slalu tu =="

    Ermm bolat nak p dah :( p sana nnt jgn lupa pd dunia blogging taw walaupun sebok..haha XD gudluck!

    ReplyDelete
  21. blajar elok2.. jangan nanges2 nak g kelas tiap pagi.. ekeke

    ReplyDelete
  22. diploma pra-sekolah?dah macam pengajian kanak2 pra-matang je abg dengar kikiki :D

    ReplyDelete
  23. wah wah nanti watkan kelas spesel utk lea eh


    nak belajar dandan ni

    heee

    btw tahniah dh nak ambung study :)

    ReplyDelete
  24. wahh..da nak sambung belajar ye...:D

    ReplyDelete
  25. wah.. tahniah cik bolat.. gd luck oke.. :D

    ReplyDelete
  26. wewittttttt.
    bz la hang pasni

    ReplyDelete
  27. slmt smbung bljaar dear..t bljar iron bj sndiri ea..hihi.

    ReplyDelete
  28. WAH...BOLAT NAK DOK hostel...hehehe,...

    ReplyDelete
  29. yeayyy n9 :) boleh la kita lepak sama2 dengan anoy nnt :))

    ReplyDelete
  30. wa bolat nak pi n9 erk sambung study? tahniah!! jangan takut2 maa.. dah sampai sana mesti bolat boleh bawak diri.. good luck k..

    *matile bebudak kena sula je memanjang dapat cikgu bolat nie. hahaha

    ReplyDelete
  31. hahahahaha... apalah pikir sampai macma tu sekali.yang penting sekarang belajar sampai ke jinjang pelamin. aik?? macam tak kena je. maksudnya belajar setinggi2 yang boleh.. dan berjaya dalam kehidupan..ok..

    YEEEEE!!!!!!!!!!!! (sambut panggilan)

    ReplyDelete
  32. best ma hostel..srius..hee..mule2 msti mcam tak ok..lme2 takde hal la..knfem jmpe mmbe akan tmankan mlm2 pi tandas..:) gudluck..! :)

    ReplyDelete
  33. laaa mengelat masuk form 6 ke? hehe

    best pe form 6.. seronok menghadap buku2 yg tebal.. kih kih

    akak dulu amek form6.. bahagia jerkk bersama buku2 yg tebal..

    ReplyDelete
  34. gedikkk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  35. ps...chantekkan...nak buat sendiri mmg xdaya lew...

    ReplyDelete
  36. hye AmyBolat my dear~!!!! XD
    rndu aa, lame xsinggah sni, hehe..

    wah...nk msuk kolej dh? mkin bsar adik akak nie, hehe... *sob3*

    ReplyDelete
  37. yeay ! kembali belajar.. selamat belajar :D

    ReplyDelete
  38. heee,,,

    nt blaja elok2 kat n9..:)

    negeri ni xmkn bolat la..ngeee

    ReplyDelete

Sila komen ! Jangan malu malu tucenn :D